deadpool-filmdoktoruÇizgi roman filmlerinin aynı formülü izleyerek yavaştan sıkmaya başladığı şu zamanlarda “X-Men: Days of Future Past / X-Men: Geçmiş Günler Gelecek”le yenilenmiş evrenin bir parçası olan “Deadpool”un seyirciyle buluşması gerçekten büyük bir şans oldu. Açıkçası film için herhangi bir beklentim olmadığı gibi çok da merak ettiğimi söylenemez, ama Ryan Reynolds’un rolü için biçilmiş kaftan olduğunu her saniye izlediğimiz filmin 18 yaş sınırı almış senaryosu gerçekten çizgi roman filmleri açısından bir ilk teşkil etmekte. Ve “Deadpool” kalitesi ve başarısıyla yaş sınırı bulunmayan herhangi bir X-Men filminden daha fazla gişe yaparak bunu gösterdi.

Kanser olduğunu öğrenen Wade Wilson’ın yaşama tutunmak için ilginç bir yol seçerek kendini bir grup deneysel doktorun eline verdiği filmde karakter korkunç ve zorlu bir süreçten sonra Deadpool karakterine dönüştüğünü görüyoruz. Yönetmen Miller’ın olan olayları kronolojik sıraya göre anlatmak yerine olaylar içerisinde 4. duvarı yıkarak yani seyirciyle konuşarak vermesi gerçekten çok başarılı. Karakterle seyirciyi adeta arkadaş eden filmde kısaca alışagelmiş bir kahraman oluş hikayesi izlemiyoruz ki bu da filmin özgün özelliklerinden. Film boyunca adeta tüm süper kahraman film klişeleriyle dalga geçen “Deadpool”u izlerken neyle karşılacağınızı gayet iyi biliyorsunuz. Seyirciyi zaman zaman zor durumda bırakan 18 yaş sınırı bulunan mizahı sayesinde yine özgün bir yol tercih eden filmde Hugh Jackman ise esprileri tek kelimeyle şahane. Bu sayede Jackman’ın X-Men filmlerindeki cameo geleneğinin sürdürüldüğünü de belirtmek gerek. Öte yandan, filmin aksiyon seviyesi oldukça yerinde ve seyirciyi eğlendirmesini biliyor. Özellikle açılış sahnesindeki kovalamaca sahnesi yılın en başarılı koreografilenmiş sahnelerinden biri.

Filmin başarılı olmasının en büyük nedeni ise kuşkusuz Ryan Reynolds. Jackman Wolverine için neyse, Reynolds da Deadpool için o. Her ne kadar Jackman emekli olduğunu açıklasa da ben şahsen Reynolds ve Jackman’lı bir Deadpool vs. Wolverine filmi görmek isterdim. Bu arada, film her ne kadar klişelerle dalga geçse de klişeler kullanmaktan çekinmiyor. Karakterin sevgilisini kurtarma çabası ve finali buna en güzel örnek.

Sonuç olarak Ryan Reynolds’ın harikulade performansıyla seyirciye olabildiğince özgün bir çizgi roman filmi keyfi sunan “Deadpool”, mizahı ve aksiyonuyla 2016’nın en başarılı filmlerinden biri. Devam filmleriyle de adından sıkça söz ettireceğe benziyor.

Yönetmen: Tim Miller
Senaryo: Rhett Reese, Paul Wernick
Oyuncular: Ryan Reynolds, Morena Baccarin, T.J. Miller
Orijinal Müzik: Junkie XL
Görüntü Yönetimi: Ken Seng
Süre: 108 dk.
Ülke: ABD

NOT: B+

Yorumlar

Loading Facebook Comments ...